Dupa cum se vede si din blogrollul meu, ma cam intereseaza marile schimbari ale climei prognozate si trambitate de ceva vreme sub sloganul „Lumea a treia sa nu se mai industrializeze caci se va distruge planeta” . Evident, Romania actuala nu mai face parte nici din lumea a treia, poate dintr-a cincea. Este o fosta tara din lumea a treia care a cazut de pe mapamond.

Dar sa revenim.

Modelul propus este urmatorul. Planeta se incalzeste din cauza gazelor cu efect de sera dintre care cel ma al naibi este CO2-ul produs de activitatea industriala. Deci, sa nu mai aiba unii industrie (altii, mai smecheri, da) si sa vindem si sa cumparam dreptul de a emite CO2 in atmosfera. (Evident, o creatie a unei slehte de minti bolnave… )

Dar uitati ce am gasit, la niste oameni seriosi si informati : aici niste harti, pa care daca veti avea rabdarea sa le citit, veti constata ca nu exista nici o legatura intre concentratia de CO2 si temperatura globala, iar tendinta actuala este de SCADERE a temperaturii globale si nu de crestere.

Distractie placuta !

Reclame