Pentru ca ipochimena este fica de ofiter SS i se iarta toate.  Din prezentarea de pe internet nu se deduce decit ca mama a fost deportata 5 ani in Ucraina. In calitatea sa de fost ofiter SS ce s-a intimplat cu tatal ? Orice s-ar fi intimplat, ea s-a nascut pe 17 august 1953 si a BENEFICIAT de tot ce beneficia un copil romin. Fara discriminare. A mers la scoala elementara, la liceu si la facultate.

Dar, in calitatea ei de fiica de ofiter, nu  a fost, probabil suficient de adulata. Asta i-a cazut greu la stomac si s-a innacrit. Atit de tare, incit nu i-a trecut nici azi…

Mai stiu eu pe cineva care a patit-o cam la fel.

Una dintre cele mai bune dintre prietnele mele din facultate a avut o mama care se tragea dintr-o veche familie de potentati de dinainte de razboi. N-am stiut niciodata cit de sus a fost. AM dedus, numai.

Mama cu pricina a ramas in grija mamei ei, devenita vaduva imediat dupa ce a avut-o pe ea. Femeie cu glagorie, aceasta a pornit de la zero, nu si-a plins de mila si a pus osul la treaba. Adica a muncit fizic si si-a facut o meserie, si-a crescut fiica si, apoi si nepoata.

Cind le-am cunoscut eu, mama era functionara la ceva iar nepoata era colega cu mine…

Am terminat amindoua medicina iar prietena mea a plecat la Constanta, unde, dupa niste ani a facut o mezalianta de neinteles pentru mama ei. S-a maritat cu un amarit de inginer fara pedigri. Rezultatul: de inima rea, mama ei a facut accident vascular cerebral si a MURIT. A gasit-o N. dupa vreo 3 zile, intrata in descompunere.

N.este unul dintre cei mai buni oftalmologi ai Constantei. Nu poarta pica nimanui, nici celor care ar merita asta. Dar, evident, nu i-a dat nimeni nici un premiu cum i-a dat ipochimenei de mai sus.

Bunul simt si corectitudinea nu se rasplateste in lumea premiilor Nobel.

Se rasplateste cu cel de pace, o atitudine antipace, cu cel pentru literatura un urmas al unui fost ofiter SS. Si multe altele.