De pe Ziare.com aici.

„Puterea: SH este in stare stabila, va fi scos treptat din coma. Gainusa: A fost detubat, si-a recunoscut sotia, sunt sigur ca se va face bine.

Conform medicului Erich Schumtzhard, joi dimineata, la 11.30, Huidu a fost supus unei tomografii computerizate, in urma careia s-a observat o sangerare minimala interna si o fractura exterioara a cutiei craniene.

Medicii nu au observat alte complicatii, spunand ca starea lui este in continuare stabila. Ei au precizat ca Huidu trebuie tinut in continuare sub observatie. Pe de alta parte, mediicii au precizat ca, dupa ultimele analize nu au fost nevoiti sa scada presiunea craniana, aceasta ramanand constanta.

Din fericire pentru Serban Huidu, accidentarea sa a avenit intr-o zona in care a putut avea parte de toata ingrijirea necesara. Daca accidentul ar fi avut loc pe o partie de la noi, nu se stie exact ce sanse mai avea vedeta Prima Tv.”

Ce deducem de aici? In acelas timp este si in coma (Puterea) dar a fost si detubat (Gainusa). Si asta pe aceeasi pagina in acelasi pargagraf.  Pentru cei interesati. Orice pacient comatos este intubat. Coma, dupa definitia calsica inseamna Glasgow 6-7. Dar si Glasgow 9 are indicatie de intubare. Orice pacient detubat in lumea buna inseamna ca este mai sus de 9.

Bietul doctor austriac a spus, in traducere, „tembelilor, este vorba de o leziune unica de tip contuzie si o fractura de calota craniana, nu de contuzii multiple si fractura de baza de craniu, ba mai mult, nu a fost sedat pentru reducerea presiunii intracraniene ci numai pentru ca era un Glasgow sub 9 „.

Cei care l-au fericit pentru ca a ales sa se dea cu capul de copaci in Austria si nu prin Carpatii natali, ii informez ca sute de mii de romani s-au dat cu capul de cele mai ciudate obiecte in cele mai ciudate locuri din tara natala au reusit sa se potocovesaca cu contuzii medii unice (ceea ce pare sa fie la vedeta cu pricina) dupa care s-au dus acasa in liniste in forma perfecta sa se mai dea si alta data cu capul altceva.

De pe Libertatea 31.12. 0ra 17 aici.

“Era treaz. Cristina l-a întrebat dacă îşi aminteşte cum s-a întâmplat accidentul şi a dat din cap că da. De vorbit, vorbeşte un pic greu. E încă sub efectul sedativelor. Îşi mişcă membrele, iar medicii ne-au spus că-şi revine neaşteptat de repede. În câteva săptămâni noi sperăm să-l vedeţi iar la televizor”, ne-a spus Matei Vintilă.

Pe 31 la ora 17 era treaz si vorbea, cu amnezia momentului, ca la orice TCC care se respecta iar pe la 0ra 23 TV-urile anuntau cu emfaza ca de a doua zi avea sa incepa procedura de scoatere din coma artificiala a …

Șanțul ud !!!

Asta nu pot eu pricepe. Ce a fost cu santul ud. Si de ce a fost atit de grav ca era ud ? Nu era uficient sa fie un sant acolo unde nu trebuia sa fie? Ca eu inteleg asa. Daca te dai cu schiurile, este de preferat sa nu te bagi prin santuri, oricum ar fi ele. Ude sau nu. Dar asta se poate trage de la nepriceperea mea in ale schiatului…

Adevarul de seara 30.12 aici.

Doctorul spune clar ca este vorba de o contuzie, iar ziaristii traduc singerare… Doctorul spune limpede ca o contuzie poate avea gravitati diferite si, de obicei se supravietuieste din cele unice minore si medii, iar ziaristii titreaza ca se poate muri, evident se poate muri cu contuzii cerbrale multipe sau intinse. Ceea ce nu esta cazul.

Deci, concluzia.

SH a suferit in cursul un accident de schi (la schi  s-a dus de buna voie si nesilit de nimeni) o contuzie cerebrala medie posibil grava, unica, fara cresterea presiunii intracraniene, fara nici un fel de risc vital cu un Glasgow sub 9 dar foarte posibil nu cu mult  mai jos, cu o fisura/fractura nesemnificativa de calota craniana pentru care a fost intubat si sedat 24 de ore si care si-a revenit din seara precedenta (31 dec). Pentru asa ceva atita tevatura si atita teatru… Si daca statea acasa pe canapeaua proprie linistit isi revena in citeva ore.

PS. Cind Dumnezeu a proiectat omul, l-a proiectat la viteza de 4km/h. Cred ca SH a omis acest amanunt.


Anunțuri