Una dintre problemele cu care se confrunta incalzirea globala este eroarea de masurare. Pe parcursul timpului pentru care exista date (ceva mai putin de 200 de ani) modalitatile de masurare a temperaturii s-au schimbat. Termometre cu alcool, termometre cu mercur, termometre electrice si acum digitale. Si pentru ca totul nu era suficient de complicat, unii au masurat in grade Celsiul iar altii in grade Farenheit.

Cit de multa incredere se poate avea in datele exsistente si in interpreatarea lor se poate vedea in materialul de  aici.

Asta fara a se mai pune la socoteala ca o mare parte dintre punctele de masurare nu mai indeplinesc de mult conditiile de independenta fata de activitatea de zi cu zi a omului. Tot pe acelasi blog veti gasi o serie de informatii directe despreunele dintre punctele cu  cele mai cresteri ale temperaturilor, puncte folosite sistematic pentru calcularea temperaturilor medii anuale locale si globale, care se afla in cele mai ciudate locuri cum ar fi: parcari pentru masini mari si mici, benzinarii, curtea casei cuiva, mijlocul nu se stie carui oras…

Echivalente

0 grade Celsius = 32 grade Farenheit

Conversie dupa sechema de mai jos (pe care am luat-o cu copy si paste)

°F to °C Deduct 32, then multiply by 5, then divide by 9
°C to °F Multiply by 9, then divide by 5, then add 32
Reclame