Chinezii spun asa. Exsita incalzire globala si exsita cresterea producerii de CO2. Numai ca efectele acestor fenomene sint benefice !!!!

Cum demonstreaza ei asta ?

Pai simplu.

In primul rind nu gindesc dupa sablonul occidental. CO2 este util plantelor pentru fotosinteza. Plantele fiind formele de viata care pot sitnetiza materie vie din matrie nevie recte pot cupla molecule de CO2 pentru a realiza molecule de glucide, fata de care nu ar exsita viata pe pamint.

In al doile rind nu discuta pe simulari catastrofice facute de cine nu se mai stie cine…

In al treile rind folosesc date reale obtinute de la niste sateliti (posibil de-ai lor, nu as baga mina in foc…)

In al patrulea rind, echipa Liu, in loc sa foloseasca Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) a folosit un altul si anume LAI.

“LAI, defined as half the total leaf area per unit ground, is directly linked to vegetation activities and comparable among different ecosystems. It has removed the effects of spectral response, illumination and orbit drift during data acquisition. It should be better, at least theoretically, than NDVI as the indicator of vegetation status.”

Si ce au gasit ei?

Ca o data cu cresterea productiei de CO2 vegetatia nu se duce in balarii, ci, dimpotriva, aria de raspindire a acesteia ca si volumul ei, creste… cu un procent anual  de o,oo13.

In sprijinul acestei observatii vine si harta de mai jos, in care se vede net, cum limita vegetatiei a urcat catre nord si a coborit catre sud… Zonele cu rosu sint cele in care vegetatia s-a  indesit si a evoluat spre… zonele de desert… In loc de desetrificare (cum este situatia in sudul Romaniei) Sahara si desrturile din vestul Australiei inverzesc…

Lo si Hsu leaga incalzirea evidenta a climei din ultimii 30 de ani (evidenta prin cresterea temperaturilor hibernale in emisfera nordica ) de evenimentele anilor 1980 cinds-au manifestat

modificari ale fenomenelor denumite Arctic Oscillation (AO) and the Pacific Decadal Oscillation (PDO).

Anunțuri