Masuratorile ecografice mai multe de 2 (doua) pe TOT parcursul sarcinii sint o mare eroare.  Omenii nu au devenit oameni fiind masurati la doua sptamini cu ecograful. Din acest motiv, embrionii umani nu si-au dezvoltat mecanisme de protectie. Pe de alta parte, inca nu exista suficient de multa experienta care sa fie permis sa se acumuleze suficente informatii legate de riscurile la distanta legate de acest mod de agresionare a fetusilor. Sa nu-si imagineze nimeni ca 20-30 de ani vreo semnificatie la scara istorica…

In alt ordine de idei, orice energie dirijat spre o celula care se divide, poate perturba finele procese de la nivelul respectivei celule. Daca pina prin luna a treia este cunoscut riscul de melformatii majore, nici dupa aceea examinarea nu este lipsita de riscuri.

Sper ca stie toata lumea cre seintereseaza de aceste probleme ce inseamna ecografie.

Daca nu stie precizez. Catre organul de examinat se indreapta un fascicul de energie sub forma de ultrasunete. Se numesc ultrasunete pentru ca, la respectiva lungime de unda urechea omeneasca nu le pecepe. Ultrasunetele transporta energie mare. Iata ce am gasit dind o cautare cu BING:

Un fenomen interesant care apare la propagarea ultrasunetelor in lichide este fenomenul de cavitatie care consta in aparitia unor bule care se ridica la suprafata lichidului si se sparg. (Atrag atentia ca in coprul uman 75-80% este APA. Copilul mic si fetusii beneficiaza de 80-85% apa. Ce credeti deomniile vostre ca se intimpla cu iubitii domniilor voastre urmasi ?   🙂 )Aceasta se explica prin faptul ca dilatarile si comprimarile extrem de rapide care se succed in lichid duc la aparitia unor mari tensiuni in anumite zone care fac sa se “rupa” moleculele de lichid. Astfel iau nastere bulele care contin vaporii si gazele dizolvate in lichid. Bulele mici se contopesc in bule mai mari care incep sa vibreze si apoi se sparg dand nastere unor presiuni locale foarte mari care se manifesta sub forma de socuri hidraulice in volume foarte mici. Deteriorarea paletelor turbinelor si a elicelor vapoarelor se explica prin fenomenul de cavitatie produs de ultrasunetele generate de vibratiilor masinilor.

In ceea ce ma privest consider ca, daca nu este neaprat necesara ( se deceleaza clinic o dezvoltare anormal a fatului, esista motive serioase sa se suspicioneze o malpozitionare a acestuia, sau sa suspicioneze o boala care se poate depista prin acesat investigatie… ), ecografia in luna a opta este o mare eroare.