Am inceput facultatea in 1972. La vremea aceea cancerele erau rare. Destul de rare.  Existau, dar erau rare.

In prezent, mai tot ce se opereaza in toate spitalele si in toate specialitatile sint cancere. In plus, mai in toate specialitatile care nu opereaza, se daignosticheaza cancere. Una dintre aceste sepcialitati este hematologia. Care lucreaza cu cancere care, in gene, nu se  opereaza.

De multa vreme aveam convingerea ca aceasta frecventa in crestere este legata de activitati umane. Recent am dat peste un documentar pe TV5 care mi-a redus in minte aceasta idee. In reportaj se vorbea despre pesticide. Unul dintre cele mai folosite pesticide  in prima jumatate a secolului XX a fost DDT-ul. Despre el se stia de prin 1938 ca este cancerigen. Ceea ce nu a oprit pe nimeni sa-l folosesaca pina prin anii 60 cel putin. Folosirea lui excesiva in America a dus la valul de cancere din anii 60-70. La fel si in Europa. La noi a fost interzis abia prin 70.  O caracteristica  DDT-ului este aceea ca nu este biodegradabil. Tot ce s-a produs, exista, inca. In Romania stocurile nefolosite au foat ingropa in niste perimetre securizate pina in 89. Dupa 89, in cadrul debandadei generale nici respectivele perimetre nu au mai fost pazite de nimeni. Asa ca niste „intreprinzatori” s-au apucat de au excavat din depozitele acelea si au vindut din gros pe piata libera… Chiar si acum se intimpla sa mai gasesc legume cu gust de DDT.

Si ca DDT-ul, o gamada de alte substante fie ele pesticide, fie ele corective de gust sau indulcitori sintetici dar si cele folosite pentru tigaile de teflon, coloratii zisi alimentari… O Multitudine de molecule necontrolate dintre care extrem de multe inutile au, probabil, un mare potential cancerigen. Ca si organismele modificate genetic  cele aprate cu inverusnare de un ministru secretar de stat la Agricultura, pe numele sau Radulescu, zis si Piticu care exceleaza numai prin ignoranta si imbecilitate (in afara de tilharie) care se stie de peste 30 de ani ca au mare potential cancerigen.

Ceputem spune decit ”Doamne apara si pazeste-ne si pe noi nu numai buzunarele celor bogati !„

Reclame