Pai se putea sa trecem peste doua evenimente importante in lumea resboienilor?
Nu se putea…
1. Iranistanienii au dat jos un Santinel. Adica o drona. Adica un spion fara pilot. Si inca invizibil radar. Cum facura ei asta? Cu Avtobaza… Adica cu un sistem rusesc de supraveghere si bruiere mobil pe care respectivii iranistanieni l-au negutat nu de mult de la Marele Frate de prin apropiere…
Cine este si cum arata Avtobaza, iacata aci !
Si buclucasul captiv mai jos

Aici o alta prezentare a evenimentului… hi, hi, hi… 😉

2. Gasira unii undeva departe… departe, la darcul in praznic (pe bune, de ordinul milioanelor de ani paminteni) o planeta pozitionata fata de steaua sa in asa zisa zona LOCUIBILA, dragii mei, posibil LOCUIBILA… de o forma de viata asemanatoare cu cea de pe Pmint. Numai cien spune ca singura varianta aveitii este cea de pe Pamint? Cind, pentru moment, Universul pare infinit?
In urma cu mai multi ani un matamatician, Gheorghita Zbaganu, probabilist de meserie a facut un calcul in care a determinat perioada de asteptare necesara pentru aparitia INTIMPLATOARE a celui mai scut text genetic coerent cunoscut la vremea aceea. A raspuns un biolog american si a dat dimensiunile unui genom VIRAL. Calculul a dat o perioada de asteptare care depasea substantial virsta estimata a Pamintului (4,5-5,5 miliarde de ani). Concluzia logica este ca viata, asa cum este ea cunoscuta pe Pamint, a fost adusa (in ipoteza evolutiei spontane) din spatiul cosmic.
Iata.