Este timpul sa ne interesam cine este Xi Jinping.
De curind, dinsul este cel mai puternic om din China. China fiind posesoarea fericita a peste un miliard si jumatate de locuitori, a celei mai mari economii emergente din lume, cea mai mare producatoare de bunuri de larg consum la nivel mondial cea mai tinara putere spatiala, cel mai longeviv stat la nivel mondial cu o istorie scrisa de peste 2 000 de ani.
China este un fenomen politic, economic, financiar mondial care nu poate fi ignorat fiind cea mai mare detinatoare de valuta la nivel mondial.
Recent, seful partidlui unic din China a devenit Xi Jinping
Un personaj extrem de puternic si interesant.
Nu are decit 60 de ani.
Asta ma face sa ma gindesc la Gorbaciov, care, mult prea tinar ajuns la cirma URSS a reusit sa-l distruga si alaturi de URSS a resuit sa distruga intreg Estul. Oare noul lider de la Pekin (Bei Ging) va avea o evolutie asemnatare? Sau va reusi sa-si stapineasca aroganta si impetuozitatea…
Va face fata el batrinului si siretului unchi sam, cel fara de scrupule care i-a venit de hac lui Gorbi?
Ramine de vazut.
Indiferent ce va urma, numele de mai sus trebuie retinut.
Si, pentru ca am pus postul in seria de bioplitica, sa facem si niste mentiuni in domeniu.
China este tara cu cea mai originala abordare biologica. Una dintre putinele care acorda o foarte mare finantare cercetarilor biologice si medicale. Este o pioniera in ceea ce priveste cercetarea clinica in domeniul telocitelor. Dintre remediile clasice ale medicieni chineze s-a ales unicul antimalaric complet nou aparut in ultimii ani. Acupunctura, o tehnica clasica de terapie chinezeasca, este in continuare un miraj permanent al lumii occidentale. In ceea ce priveste clonare umana, China a preciazat ca, inaca nu s-a reusit depasirea a 3-4 zile de evolutie (nu ca as fi fan al clonarii umane, doar ca tehnica este tehnica).

Reclame