Viagra = sildenafil dupa numele sau international. Are ca efect secundar reducerea hipertensiunii pulmonare functionale. Caci exista si una organica. Hipertensiunea pulmonara functionala este apanajul bolilor cardiace congenitale. Bolile cardiace congenitale, dupa cum la spune numele, se manifesta imediat dupa nastere, deci, la copii. Si, cel mai adesea, in PRIMII ani de viata.
Sildenafilul este SINGURUL medicament din aceasta grupa disponibil in Romania. Si numai sub forma de tablete. Ce au facut cardiologii pediatri? S-au apucat sa-l dea la copiii cu asemenea probleme. Ce a gasit de cuviinta Arafat? Sa-i trimita in Colegiul Medicilor ca sa-i judece si sa-i pedepseasca…
Mass-media, in goana dupa senzational, i-a pedepsit la pachet cu cei care leaga copiii de patut ca sa nu cada si sa nu-si sparga capetele…
Tot Arafat i-a pedepsit, deja pe salaraitii unuia dintre spitalele ROMANESTI de pediatrie pentru ca nu au lasat respctivii copiii sa se dea cu capul de pamint sa-si rupa oasele si mai stiu eu ce.
Tocmai am avut o pacienta neurologica. Avea numai o mina functionala. Mina aceea o folosea in mod ingenios pentru: scoaterea sondei vezicale cu balonasul umflat, scoaterea cateterului central, scoaterea si distrugerea diferitilor senzori de monitorizare (SaO2, EKS, TA) cu care fusese inzestrata, scoaterea SNG precum si deconectarea sistemului de perfuzare. In acest context, i-am legat respectiva mina… Oare Arafat o sa de indicatii sa mi se desfaca cotnractul de munca, atit mie cit si colaboratorilor mei si o sa puna linga fiecre pacientu VIGIL dar NECOOPERANT (cu comatosii, este simplu) niste insi care sa-l tina de fiecare de cite o mina si de cite un picior? Sint unii pacienti care nu pot fi tinuti sa nu-si faca rau nici de 6-8 persoane. Sedarea profunda a pacientilor este o manevra agresiva care, de cele mai multe ori, agraveaza evolutia.

Anunțuri