S-400 se asteapta sa intre in dotare la orizontul anilor 2017 in timp ce noul Suhoi-35S va veni in China echipat cu radarul IRBIS-E, un radar nou de tip PESA, care are o raza de aproximativ 400km – pentru obiecte a caror amprenta radar este de peste 3 m2 si 90 km pentru obiecte aeriene cu un RCS de 0,01m2, fiind in principiu suficient de puternic pentru a detecta avioane considerate stealth si rachete de croaziera.

De asemenea radarul IRBIS-E poate detecta si urmarii concomitent pana la 30 de tinte si poate angaja opt dintre ele simultan. Acest radar poate functiona si in modul pentru supraveghere terestra acolo unde poate identifica patru tinte separate, sau poate tine sub supraveghere o tinta terestra in acelasi timp cu supravegherea spatiului aerian repartizat aparatului.

Asadar Suhoiul-35S dotat cu IRBIS-E poate zbura linistit in spatiul aerian chinezesc si in acelasi timp poate tine sub observatie orice avion militar care decoleaza din Taiwan sau lansarile rachetelor de croaziera, datorita razei de 400 de km a radarului de bord. Aceste avioane, impreuna cu S-400 Triumf, vor putea pune o foarte mare presiune atat pe Taiwan cat si pe Japonia in diferendul privind insulele Senkaku.

Asa cum scriam si noi pe blog, Taiwanul, in fata cresterii capacitatii militare a Chinei, si-a diversificat optiunile, punand acum accent din ce in ce mai mult pe rachete de croaziera capabile sa atinga obiective importante, in adancimea teritoriului chinez: baze aeriene, porturi, etc. Numai ca rachetele de croaziera pe care Taiwanul se bazeaza astazi, Hsiung Feng 2E, vor putea sa fi doborate de catre Suhoi-35S fara mari probleme, tocmai datorita radarului sau foarte performant, gandit special sa poata intercepta tinte aeriene cu amprenta radar foarte redusa, asa cum este o rachete de croaziera.
Nu m-am putut abtine cind am vazut ca este vorba de SU-35S
Textul l-am luat de la aici, Romania Military fiind autorul.
Informatiile sint extrem de interesante. Merita cunoscute si merita citit textul in totalitate la adresa pe care am dat-o.

Reclame