BIPAP
Este un termen imaginat de Drager. Este prescurtarea de la Biphasic Positive Airway Pressure (BIPAP).
Este vorba de un mod de ventilatie mecanica de tip ventilatie in presiune care permite si ventilatia spontana. Se stabilesc doua nivele de PEEP, unul inferior si unul superior iar ventilatia se realizeaza intre aceste doua nivele. Ciclarea se face in timp. Durata fiecarei faze (T high si T low) cu presiunile corespondente se regleaza separat. In funtie de faptul daca exista sau nu respiratie spontana BIPAP-ul are mai multe variante CMV-BIPAP (fara respiratie spontana) si IMV-BIPAP (cu ventilatie spontana la nivelul presional inferior), APRV-BIPAP (respiratie spontana la nivelul presional superior), genuin BIPAP (respiratie spontana la ambele nivele presionale)
Este o solutie care permite ventilatia in orice conditie fara a se impune schimbarea modului de ventilatie. Daca pacientul nu repsira de loc, aparatul il prea in totalitate. Daca apare activitate repsiratorie aceasta este permisa de aparat.
Era sa uit ce este mai important.
Firma Drager a PATENTAT termenul si nu are dreptul sa-l foloseasac decit ea. Daca modalitatea apare pe alte aparate se foloseste alt termen, adica cel de mai jos.

Bilevel ventilation.
Desrierea aici. cu poze. Necesita un minimum de engleza. In pricipiu este ce am descris mai sus.

Reclame