Deriva din DRG-uri.
Este prescurtare de la ”Diagnosis-related group”. O imbecilitate australiana preluata de apuseni de mai multi ani si, mai recent si de noi. Doar ca TRADUCEREA listei cu pricina este facuta de niste analfabeti medicali iar diagnosticele nu mai au nici un fel de noima. Si te trezesti cu doua pagini scrise la calculator, frumos, chiar si cu majuscule, din care NU poti afla nici o informatie medicala. Caci este vorba de o lista de 10-15 diagnostice in pasareasca drg-eana cu un cod numeric atasat iar pacientul dispare total. Nu mai este nici o poveste logica din care sa poti deduce ce a patit dinsul si cum i-a mers.
Doua asemenea capodopere am avut onoarea sa vizualizez (ca de citit nu se poate sustine ca se poate citi asa ceva) azi ambele provenind de la minunatul Spital judetean Buzau.
Dupa cele 10-15 aberatii codate urmau 4 (patru rinduri) scrise cu litere mari contind o fraza din care se deducea ca individul s-a internat, s-a operat si a fost externat. Nici tu procedeu chirurgical, nici tu data a interventiei, nici tu probleme speciale, nici tu evolutie, nici tu complicatii, nici tu tratament medical, nici tu rezultate de investigatii. Nimic. Nimic.
Imbecilizarea occidentala este in floare. Niste insi nu au avut rusinea sa puna parafele pe asemena cretinatati (si sint blinda in exprimare) care nu arata decit suficienta si totaa lipsa de respect fata de pacienti, confrati si mai cine vreti domniile voastre.

Anunțuri