Imi pare rau, era congresul care-mi placea cel mai mult. Dar s-a dus.
De vreo trei patru ani, acest congres care, de fapt este al lui J.L Vincent NU mai este coordonat de el. Niste altii, n-are important cine, sint in fruntea bucatelor acum. Rezultatul, un club din ce in ce mai exclusivist orientat nu atit pe cunoastere cit pe negustorie… In fruntea negustorilor cine altcineva decit amerlocii…
Aproape 7 000 de participanti din TOATA lumea.
Cine-si da cu presupusul?
Amerlocii… Aroganti, debedei si obtuzi. Principiul de baza, NOI SINTEM BURICUL PAMINTULUI. Nimic nu se poate face altfel decit zicem noi… Voi, aia care faceti altfel nu sinteti decit niste prosti.
La care as raspunde ”Prosit, da multi, maria ta !”
Altfel spus, dintre conferentiari (vreo 300) doar 2 (doi) nu apatin G7 (un ungur si un rus).
Si cum s-au comportat 3/4 dintre lectori? Marea lor majritate vorbitori nativi de engleza?
Mitraliind cuvinte unele pe jumatate pronuntate, altele inlocuite cu prescurtari evidnete daca stiai totul si le foloseai zi de zi, dar, dupa cum toata lumea stie, in marea majoritate a celorlate tari ale lumii, NU se vorbeste engleza (cu trei variante: UK, Australia + NZ si Canada) sau amerloaca (asta e unica ca si amerlocii) zi de zi. O singura data imi amintesc o scena, care ar fi trebuit sa se repete cel putin o in fiecare zi a comgreselor. Era o sedinta condusa de marele profesor italian Luciano Gattinoni (cu cercetari originale in ARDS, EAB si altele si un foarte bun vorbitor de engleza clasica) in care o duducuta mitralia cum va spusei mai sus. A oprit-o si i-a spus: Doamna, in sala asta sint doctori din toate tarile lumii care NU vorbesc zilinc engleza. Au venit aici sa afle de la noi informatii utile lor. Ne-au platit pentru asta. Dati dovada de respect si vorbiti o limba compehensibila.
Doamna s-a oprit si a vorbit omeneste.
Un alt obicei timpit este acela al vorbitului de jos si fara prezentare. Ca si cum fiecare dintre elitisti ar fi trebuit recunoscut dupa glas de fiecare dintre participanti.
Una peste alta nivelul mi s-a parut inferior celui pe care-l stiam si orientarea practicionista extrem de deranjanta.
As mai aduga un calcul meschin
350 euroi x 6 500 umiliti = 2 275 000 euroi. Ce mama ma-sii au fost instare sa faca cu atita banet?