Dupa ce doi misionari au murit in urma contractarii bolii in Africa, o parte din pesonalul medical care i-a ingrijit are probleme.
Cele mai grave le are asitenta Teresa Romero Ramos. Numele acesta trebui mentionat de cite ori se poate. Nu este o simpla asitenta. Este o femeiea care va plati cu viata vina de a ingiji oameni bolnavi. Dragi pacienti, incercati sa tineti minte acest nume atunci cind injurati si insultati personalul medical.
Si acesta este numai virful asbergului. citeva zeci de persoane au fost expuse. Mai multi medici si mai multe asistente sint, in acest moment, in carantina in Spania.
Amanunte aici.
PS
Era sa uit. Si in Austria, la Slasburg, un caz de ebola…

UpDate 19-10-2014

Teresa Romero Ramos se simte mai bine. In urma cu 4 zile a fost capabila sa se hidrateze oral si a vorbit la telefon su sotul si. Azi s-a anuntat pe TV si la noi ca evolutia sa este buna. Se spera sa fi fost jugulata infectia virala.

UpDate 20-10-2014

Trei dozari succesive ale viremiei au fost negative inultima saptamina.

Teresa a recapatat capacitatea de a-si produce anticorpii necesari.

Printre tratamentele aplicate se numara

  • – administrarea de anticorpi recoltati de la persoane care au supravietuit ebola
  • – administrarea de  favipiravir (antiviral)
  • – ZMab (combination of 3 EBOV-GP-specific monoclonal antibodies sau ZMapp is composed of three monoclonal antibodies (mAbs) that have been humanized by genetic engineering)
  • – medicatie antiinflamatorie pentru problemele respiratorii

Concluzia

Ebola este tratabila cu metodele moderne DISPONIBILE deja.

Intrebarea: de ce au murit miile (eu as zice zecile de mii) acelea de saraci?

Reclame